BARTECH SLOVAKIA

Unitech TB120 – prvé skúsenosti

TB120 z prava

Unitech TB120 – pohľad zpredu

Ako dlhoročný partner spoločnosti UNITECH sme mali možnosť medzi prvými prakticky si odskúšať nový odolný tablet TB120 s Android OS, integrovanou klávesnicou aj 2D skenerom.
Aké sú moje prvé dojmy?

Som majiteľom skvelého tabletu Lenovo Yoga 2 a teda som zvyknutý na klasické ovládanie. Bol som teda zvedavý, ako sa mi bude pracovať s TB120-tkou?

 

HW klávesnica

HW klávesnica

Použitie HW klávesnice

Treba si v prvom rade zvyknúť na to, že má HW klávesnicu a tak tam, kde Android automaticky podsúva svoju sw klávesnicu, TB120 čaká že použijeme buď HW klávesnicu na pravej strane, alebo stlačíme tlačidlo klávesnice a vyvoláme sw klávesnicu na obrazovke ručne. Kto je zvyknutý mať klávesy pre návrat (BACK), hlavnú obrazovku (HOME) a TASK manažér (APP LIST) pod obrazovkou, ten tieto tri klávesy bude márne pod obrazovkou hľadať. Tie sú umiestnené na HW klávesnici. Ide len o to zvyknúť si na tento spôsob ovládania a pri práci to už potom neruší.

 

Výhodou HW klávesnice je možnosť naprogramovania si vlastných klávesov (H,E,S), kedy pomocou nich môžeme rýchlo spúšťať ďalšie programy.

Ďalšie zaujímavé vlastnosti

Tablet má niekoľko tlačidiel pre skenovanie.  Po jednom je na spodnej strane vľavo i vpravo. TB120 kolískaĎalšie je uprostred navigačných tlačidiel, no môžeme si naprogramovať aj vlastné skenovacie tlačidlo cez tzv. funkčné klávesy. Port microUSB v tablete je štandardu OTG, čo umožňuje plnohodnotné pripojenie externých zariadení napr. USB Flash, externý HDD, či USB snímač, ak by sme použili TB120 model bez interného zabudovaného snímača. V priestore batérie sa štandardne nachádza slot pre SIM (v závislosti od modelu) a SD kartu. Obsahom balenia je tablet, akumulátor, nabíjací zdroj, USB/microUSB kábel a remienok na ruku (handstrap).

V najbližšej dobe bude k tabletu možné dokúpiť aj „dokovaciu“ stanicu, ktorá bude mať aj LAN kartu, takže bude možné tablet pripojiť do Ethernet siete aj po kábli a vytvoriť si s ním malú pracovnú stanicu.

Záver

Tablet Unitech model TB120 so zabudovanou klávesnicou a skenerom je jedinečný model, ktorý si určite nájde svojich priaznivcov hlavne v oblasti zberu dát pomocou čiarových kódov, kedy máme tzv. všetko v jednom po ruke. V tomto prípade 3 v 1 (tablet, skener, klávesnica). Mne osobne sa s ním pracovalo veľmi dobre a jeho hlavný potenciál vidím v nasadení pre mobilných predajcov, manažérov výroby, alebo logistike, kde je treba skenovať kódy. Pre nich je TB120-tka ideálny pracovný nástroj.

Autor: Miroslav Rampala
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|