BARTECH SLOVAKIA

WORKSHOP SMART INDUSTRY - rekapitulácia

 

Dňa 17.05.2023 sme spolu s partnermi organizovali workshop zameraný na tému najnovších riešení pre výrobu a logistiku. Účastníci si mohli vypočuť prezentácie o najnovších technológiách a trendoch v oblasti automatizácie, riadenia procesov a zlepšovania výkonnosti vo výrobe a logistike. Okrem prezentácií mali účastníci tiež príležitosť zúčastniť sa diskusií, kde mohli riešiť konkrétne problémy a vymieňať si skúsenosti s odborníkmi z rôznych oblastí. 

Podujatie sa uskutočnilo v kongresovej miestnosti hotela ROCA Košice a začalo sa v ranných hodinách registráciou účastníkov. Potom nasledovala prvá téma s názvom „SW riešenia pre návrh a tlač etikiet“, ktorá predstavila nové technológie a postupy, ktoré môžu byť využité pri tvorbe etikiet. Ďalšie témy boli veľmi praktické a zaujímavé. Napríklad téma s názvom „Začíname tam, kde etikety nestačia“ prezentovaná spoločnosťou AUTOMATOR GROUP, sa zaoberala priamym značením vo výrobe pomocou laserového značenia a mikroúderu.

Nasledovala téma s názvom „Validácia a verifikácia kódov“ upozornila na dôležitosť kvalitného kódu, ktorý môže byť drahým problémom v prípade reklamácie. SMART INDUSTRY 4.0 bola ďalšou zaujímavou témou, ktorá sa zameriavala na správne dáta v správny čas a neustály monitoring výroby, aby sa zvýšila jej kvalita a zabezpečila spätná dosledovateľnosť. Prednášajúci ukázali aj konkrétne príklady, ako napríklad kontrolu baliaceho procesu a pracovného postupu pri montáži a kompletizácii. Po menšej prestávke na občerstvenie, ktorá bola spojená s názornou ukážkou verifikácie kódu nasledovala téma prezentovaná spoločnosťou ZAPSI s názvom EVOP – výroba pod dohľadom, ktorá sa zaoberala evidenciou výroby, monitoringom výrobných strojov a sledovaním OEE parametrov. Ďalšia téma s názvom Tools management system ukázala, ako sledovať pohyb foriem a náradia v procese výroby, ako plánovať a vykonávať preventívnu údržbu bez zbytočných papierov. Po obednej pauze uviedla spoločnosť HONEYWELL svoje hardvérové a softvérové riešenia pod názvom Ako vybrať ten správny HW pre výrobu a logistiku. Posledná téma RFID technológia a jej využitie (nielen) v reverznej logistike poukázala na širokú možnosť využitia tejto technológie. Na záver workshopu sa uskutočnila voľná diskusia o možných riešeniach pre požiadavky zákazníkov.

Na základe získaných ohlasov už teraz začíname pripravovať nový workshop, ktorý sa bude zameriavať predovšetkým na témy popísané účastníkmi v dotazníku, vrátane praktických ukážok RFID technológie a jej využitia vo výrobe a logistike.

Pokiaľ chcete dostávať informácie o našich aktivitách, spojte sa s nami cez LINKEDIN , FACEBOOK alebo na webových stránkach.

 

 

Autor: Oto Filip
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|