BARTECH SLOVAKIA

StepCheck - ďalšie riešenie pre výrobu

StepCheck_logo100% kvalita výrobkov je dnes alfou a omegou každého výrobcu, ktorý chce na náročných trhoch súčasnosti získavať nové zákazky a expandovať. Preto je treba každý výrobok nie len počas výroby, ale aj pred expedíciou k zákazníkovi skontrolovať, či spĺňa všetky požadované technické parametre. A to je priestor pre nasadenie nášho univerzálneho riešenia StepCheck.

O čo ide a ako sa to správa?

Spôsob testovania je samozrejme vždy závisí od konkrétneho typu produktu, ale zjednodušene môžeme povedať, že ide o určitú postupnosť jednotlivých krokov a zaznamenanie hodnôt, získaných pri tomto overovaní. A na tejto myšlienke sa zrodil aj náš nový SW produkt – StepCheck, ktorý sme už úspešne implementovali u viacerých našich zákazníkov.

Celé riešenie pozostáva z priemyselného PC s dotykovým panelom s inštalovaným SW produktom StepCheck a z určitého počtu periferných zariadení. SW riešenie STEPCHECK podporuje až 4 RS-232 porty, 4 USB porty, 1x Ethernet port a až 8 logických vstupov a výstupov.

Hlavné menu

SW aplikácia StepCheck vo svojom administračnom rozhraní ponúka možnosť definovať jednotlivé typy výrobkov a ich parametre spolu s údajmi pre tlač finálnych výrobných štítkov. Okrem toho je tu možnosť definovať pre každý výrobok jednotlivo aj kontrolné kroky a ich poradie.

Nastavenie portyKontrolné kroky je však nevyhnutné taktiež v tomto administračnom rozhraní najprv zadefinovať. Definícia kontrolného kroku spočíva v jeho pomenovaní, priradení vstupného rozhrania a zadefinovaní vstupnej masky či konkrétnej hodnoty, ktorá sa má na danom porte overovať. Vstupy môžu byť ručné, potvrdzované obsluhou na dotykovom paneli rovnako ako aj automatické preberané z rôznych elektrických, pneumatických a iných meriacích a kontrolných zariadení – čítačok čiarového kódu, indukčných snímačov, elektrických skrutkovačiek, nýtovačiek,atď.

Okrem tohto v administračnom rozhraní nájdete aj nástroj pre Export nazbieraných dát o testovaných výrobkoch, číselník oprávnených užívateľov, ktorý sa využíva pokiaľ sa vyžaduje prihlásenie operátora, či databázu tlačových formátov pre tlač finálnych, výrobných štítkov.

Ako produkt pomáha operátorovi v praxi?

V prvom kroku musí operátor vybrať model výrobku, ktorý sa má kontrolovať. Nasledovne sa mu na obrazovke zobrazí predom definovaný počet kontrolných krokov vo forme nevyfarbených objektov s popisom kontrolného kroku. Operátor je týmto spôsobom navigovaný, aké kroky a v akom poradí je nevyhnutné vykonať pre overenie kvality daného výrobku. Žiaden krok nie je možné vynechať, celý cyklus je treba dokončiť aby sa vytlačila finálna etiketa pre označenie výrobku.

Hlavná obrazovka

Hlavná obrazovka

Keďže všetky požadované kontrolné kroky boli úspešné je možné na záver vytlačiť na pripojenej TT tlačiarni finálnu etiketu so sériovým číslom výrobku. Operátor skenovaním kódu na etikete overí čitateľnosť i správnosť vytlačených údajov a výsledky kontroly program uloží do databázy so statusom OK. Pri neúspešnom teste program zobrazí ponuku chýb a po určení typu chyby operátorom sa do databázy zapíše nový záznam so statusom chyby a spustí sa nový cyklus.

Aké sú teda hlavné výhody tohto riešenia?

  • Rýchlosť implementácie u zákazníka
  • Jednoduchosť nastavení SW ako aj obsluhy
  • Možnosť automatických i ručných vstupov
  • Evidencia dôležitých kvalitatívnych parametrov výrobku
  • Evidencia oparátorov vykonávajúcich finálne testy

Nižšie je možné pozrieť obrázky a video, ktoré ukazuje niekoľko rôznych typov praktických nasadení u našich zákazníkov.

Autor: Pavel Loprais
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware