BARTECH SLOVAKIA

Terminál EA600 - praktické skúsenosti

Pred nedávnom som vám na tomto mieste predstavil novinku od spoločnosti UNITECH a to Android terminál model EA600, ktorý už úspešne predávame a tak máme aj informácie od zákazníkov, ako sa im s terminálom pracuje a čo sa im na ňom páči. No a pripojím aj osobnú skúsenosť z testovania u nás.

Je tak dobrý, ako bolo napísané?

Unitech EA600 WiFi, GSM

Unitech EA600 Android, WiFi, GSM

Áno, zatiaľ s ním majú zákazníci len tie najlepšie skúsenosti. Okrem toho, že v jednom balení dostanú všetko potrebné, si pochvaľujú dobrý 2D snímač, ktorý je rýchly a dokáže kvalitne a spoľahlivo čítať aj kód, ktoré sú pod priehľadnou fóliou. S čítaním kódov zo zabaleného tvaru na paletách nebudete mať problém.

EA600 má aj veľmi dobre prevedený konfiguračný SW pre snímač, kde je všetko potrebné ľahko dostupné a konfigurácia je jednoduchá aj pre bežných používateľov. Okrem bežného nastavenia, aké kódy má povolené čítať, alebo aký ukončovací znak sa má za kódom odoslať, sa mne osobne páčili nasledovné možnosti nastavenia snímača PDA terminálu:

 

  1. Keďže terminály používajú aj čašníci alebo obchodníci, môžu si snímač nastaviť na bezproblémové čítanie kódov z displejov mobilných telefónov. To je veľmi dobrá vec, keďže už dnes máme v mobiloch uložené rôzne zákaznícke čísla kariet v podobe čiarových či QR kódov. Môžeme tiež dostať SMS-kou nejaký zľavový kupón, ktorý potom čašník či predavač z mobilu do terminálu EA600 ľahko načíta a ďalej s touto informáciou pracuje vo svojom SW. Zľavové kupóny majú veľkú budúcnosť a budeme sa s nimi stretávať čím viac častejšie.
  2. Druhá možnosť konfigurácie snímača sa dotýka čítania vybraného kódu na etikete, či obale výrobku. Ak máte na jednej etikete či obale viacero rôznych kódov a potrebujete čítať len konkrétny z nich, oceníte voľbu „Picking“ mód, ktorou nastavíte snímač tak, aby vám najprv rozsvietil „označovací štvorček“ na určitý čas a keď si zameriate kód ktorý potrebujete, tak ho prečíta. Výborná vychytávka, ktorá výrazne eliminuje chybné načítanie nesprávnych kódov a šetrí nervy skladníkom.
  3. Okrem spúšťania skenera tlačidlami na ľavej a pravej strane je možné nastaviť si tzv. SW tlačidlo USCAN a umiestniť ho na displej tam, kde ho bude mať používateľ najlepšie na dosah. Kliknutím na tlačidlo sa automaticky spustí načítanie kódu do aplikácie.

EA600 moznosti

Každý výrobca HW s Android OS pridáva aj čosi naviac a to sú špeciálne programy, ktoré sami vyvíjajú a ktoré slúžia pre lepšiu prácu a konfiguráciu terminálu. Aj v modeli EA600 nájdete takéto programy, no podrobnejšie sa k nim vrátime v niektorom z ďalších článkov. No a nakoniec ešte tá moja spomínaná skúsenosť s Android mobilným terminálom.

Android výhody proti Windows CE / EHH

Aj z praktického hľadiska sa mne osobne  Android operačný systém javí výhodnejší než Windows CE/EHH.

  • Potrebuje sa pripojiť na WiFi ? Nič jenoduchšie. Používatelia Android mobilov a tabletov to môžu potvrdiť.
    Ak niekto nastavoval pripojenie vo Windows CE/EHH vie, že to je práca skôr pre technika než pre bežného uživateľa.
  • Android zariadenie sa vám tiež nikdy nevybije do nuly, čo sa bežne u Windows terminálov stáva. Pokiaľ terminál s Windows odstavíte na dlhší čas, tak u niektorých modelov sa vám resetuje do základného nastavenia a môžete inštaľovať program znova. V prípade Androidu len pripojíte terminál do nabíjačky a dobijete ho ako mobil. Nikdy sa nestane, že by sa vymazal inštalovaný program, alebo sa stratili uložené dáta.
  • Veľkou výhodu pre používateľa je aj národné prostredie Android terminálu v slovenskom jazyku.
    Windows mobilné terminály majú celý systém v angličtine

Ak hľadáte vhodnú SW aplikáciu pre Android mobilný terminál, vyskúšajte MODO – mobilné doklady.

Autor: Miroslav Rampala
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti