BARTECH SLOVAKIA

Expedícia podľa plánu

Náš dlhodobý zákazník FAURECIA AUTOMOTIVE SLOVAKIA, pre ktorého sme robili už niekoľko zákazkových riešení, nás tentoraz oslovil s požiadavkou na zrýchlenie a spresnenie interných procesov pri vychystávaní a nakladaní prepravných vozíkov s hotovými výrobkami určenými na doručenie do závodu VW Bratislava.

Požiadavka zákazníka

Do expedičného skladu boli doposiaľ prepravné vozíky zaskladňované z výrobnej linky na miesto, ktoré si skladník sám zvolil. Následná expedícia na kamión prebiehala podľa vytlačeného Expedičného listu, na ktorom boli uvedené konkrétne čísla boxov, ktoré treba naložiť prepravcovi s dodržaním danej sekvencie. To pre expedienta znamenalo jednotlivé boxy najprv fyzicky dohľadať v rôznych zónach expedičného skladu, a až potom mohol s vozíkom začať nakladanie. Tým dochádzalo k veľkým časovým stratám a taktiež čas od času prichádzalo aj k zámenám boxov, čo malo za následok reklamácie zo strany odberateľa. Požiadavkou bolo odstrániť tieto časové straty a zabezpečiť 100% spoľahlivosť expedície.

Dodané riešenie

Skladník má teraz priamo na vozíku uchytený priemyselný tablet, ku ktorému je pripojený priemyselný skener 2D kódov s dlhým dosahom. Zakaždým, keď naskladnuje nový prepravný vozík z výrobnej linky, musí najprv zosnímať kód tohto vozíka a následne kód zóny s pozíciou, na ktorú box ukladá. Tým aplikácia získava prehlaď o rozmiestnení boxov vo všetkých skladových zónach. Pri expedícii a nakladaní na kamión prepravcu skladník najprv zosníma kód Expedičného listu. Aplikácia si na základe tohto kódu stiahne zo serveru čísla vozíkov určených k vyskladnení. Nasledovne mu zobrazí zotriedený zoznam boxov k vyskladneniu s uvedením pozície na ktorej sa jednotlivé boxy nachádzajú. Zoznam je triedený podľa  skladových zón tak, aby pohyb skladníka s vozíkom bol čo najefektívnejší. Zosnímaním kódu boxu sa potvrdzuje súhlas čísla boxu s Expedičným listom a jeho naloženie na kamión.

Zavedením takéhoto riešenia sa výrazne skrátil čas expedície prepravných boxov. Zároveň sa zamedzilo expedícii nesprávneho prepravného boxu smerom k odberateľovi. Možno aj vám môžeme pomôcť ušetriť čas a peniaze. Kontaktujte nás na obchod@bartech.sk

Autor: Miroslav Tománek
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software