BARTECH SLOVAKIA

BARTENDER 2019 s novými funkciami

prichádza na trh 11. aprila 2019 a tešiť sa môžete na množstvo vyplepšení tohto populárneho SW pre návrh a tlač štítkov od spoločnosti Seagull, ktorá je jednotkou na trhu „label aplikácií“ do priemyslu. Tento článok je dôležitý pre stávajúcich zákazníkov, ako aj pre tých, ktorí sa rozhodujú o zakúpení vhodného návrhového a tlačového SW. Bartender (BT) je pre všetkých správnou voľbou.

Pre tých, ktorý ešte tento skvelý program od spoločnosti Seagull nepoznajú len pár informácií na úvod. BARTENDER je grafický návrhový a tlačový SW pre tvorbu štíkov, plastových kariet, RFID tagov. Podporuje všetky typy tlačianí aj prepojenie na rôzne typy databází. Vo vyšších verziách spolupracuje so SAP a pokročilými systémami. BARTECH SLOVAKIA je autorizovaný predajca SW BARTENDER.

Čo nové prináša verzia „BARTENDER 2019“ ?

Najnovšia verzia najdôveryhodnejšieho softvéru v odvetví prináša širokú škálu významných vylepšení a inováciu dostupných verzií software.

  • vylepšenie dizajnu vrátane jednoduchého vkladania textu
  • vynikajúca automatizácia prostredníctvom nového Proces Builder a Intelligent FormsTM
  • nová je aj podpora databáz, vrátane vstavanej databázy BT a schopnosti zapisovania informácí späť do databáz SQL
  • možnosť vytvaráť paletových etikiet s novým dizajnom tabuľky a mriežky vrátane použitia viacerých databázových záznamov v jednom dokumente (štíku)
  • lepšia správa tlačového prostredia prostredníctvom nových a vylepšených administratívnych nástrojov
  • jeden rok bezplatnej štandardnej údržby a podpory s novými licenciami

Dôležitá je aj zmena verzií a spôsobu licencovania

Bartender 2019

Doteraz sa BARTENDER dodaval vo verzii BASIC a PRO, kedy sa predávala licencia na konkrétny počítač a počet používaných tlačiarní bol neobmedzený. Pre tieto verzie bolo možné dodať aj HW USB kľúč. Vyššie verzie AUTOMATION a ENTERPRISE AUTOMATION sa dodávali pre neobmedzený počet pracovných staníc, ale licencovaný bol počet používaných tlačiarní (3, 5, 10 a viac).

Seagull mení spôsob predaja jednotlivých verzií

Verzia BASIC sa premenovala na FREE a je skutočne zdarma. Každý používateľ si ju môže stiahnuť vrátane licenčného kľúča zo stránok výrobcu. Na túto verziu však nie je zo strany výrobcu ani dodávateľa poskytovaná bezplatná technická podpora.

Verzia PRO, odteraz PROFESSIONAL sa licencuje na počet tlačiarní. To znamená, že užívateľ zakupuje aplikačnú licenciu, ktorú môže inštalovať na neobmedzený počet PC, ale táto licencia umožní vykonať iba návrh štítku. Nie jeho tlač. Pre možnosť tlačenia návrhov musí súčasne objednať licencie pre počet tlačiarní, ktoré chce pre tlač návrhov využívať.

Verzie AUTOMATION a ENETRPRISE sú taktiež licencované podľa počtu používaných tlačiarní tak, ako to bolo aj doposiaľ.  No po novom nie je nutné kupovať licenčné balíčky po 3 či 5 tlačiarniach, ale je možné objednať licencie pre tlačiarne po jednotlivých, potrebných kusoch.

Vo všetkých platených verziach je zahrnutý 1 rok bezplatnej technickej podpory priamo od výrobcu. Užívatelia majú k dispozícii 24 hodinovú podporu prostredníctvom hotline telefónnej linky, on-line chatu, či e-mailu. Po prvom roku majú možnosť si dokúpiť Maintenance and Support kontrakt na ďalšie obdobie. tento kontrakt im zaistí predlženie on-line podpory a možnosť bezplatnej inštalácie najnovších verzií.

Užívatelia, ktorí si nezakúpia takúto podporu, budú mať naďalej prístup k technickej podpore iba prostredníctvom e-mailu s dlhšou reakčnou dobou odozvy. A samozrejme nebudú mať právo si sťahovať a inštalovať najnovšie bezpečnostné a funkčné aktualizácie.

Ako sa táto zmena dotkne stávajúcich používateľov SW BARTENDER ?

Stávajúcí používatelia, ktorý majú zaplatenú vyššie citovanú podporu, tkzv. Maintenance kontrakt, môžu upgradovať na novú verziu bezplatne. Pre verzie Basic, Automation a Enterprise Automation sa nič v spôsobe licencovania nemení. Používatelia verzie PRO si pred aktualizáciou musia uvedomiť, že ak doteraz mali program inštalovaný iba na jednom PC a mohli tlačiť na neobmedzenom počtu tlačiarní, tak aktualizáciou na verziu BT2019 sa počet súčasne používaných tlačiarní obmedzí iba na 2 tlačiarne.  Samotný program však teraz možu mať nainštalovaný na neobmedzenom počte PC vo firemnej sieti. Ak používajú viac ako 2 tlačiarne, budú si musieť pre tlačiarne navyše dokúpiť licenciu.

Samozrejme povinnosť upgradu neexistuje a keď Vám verzia BT2016 vyhovuje môžete naďalej túto verziu používať. Výrobca SW Seagull garantuje podporu pre túto verziu pre ďalšie 2 roky, ale už nebude do tejto verzie pridávať nové funkcie a bezpečnostné aktualizácie.

Pokiaľ potrebujete viacej informácií neváhajte kontaktovať naše obchodné oddelenie obchod@bartech.sk

Autor: Miroslav Rampala
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software