BARTECH SLOVAKIA

BarTender 2023

V poslednom období sa kladie veľký dôraz na kvalitné označenie komponentov, či hotových výrobkov, najmä v automotive, zdravotníctve a elektrotechnickom priemysle.  Dôležitým faktorom však zostáva, aby proces označenia nebol časovo pre obsluhu zdĺhavý a teda aj ekonomicky náročný. Ako je možné takúto situáciu vyriešiť?

Riešenie je pomerne jednoduché. Využívať pre tlačové úlohy aplikáciu BarTender a najmä jej rozšírené možnosti pre správu a automatizáciu tlače. V nasledujúcom texte vám priblížime prvé 2 možnosti, ako uľahčiť operátorom na pracovnej linke tlač etikiet a tým správne označenie výrobkov.

Prvou z nich je  možnosť využitia modulu PRINT STATION. V aplikácii BarTender si vytvoríte základnú predlohu etikety, kde vyplníte polia, ktoré sa nebudú meniť. Alebo, a to už od verzie Starter, môžete daný súbor napojiť aj na základné databázy ako excel či *.csv., čím proces doplnenia informácií do etikety ešte viacej zautomatizujete.  Následne túto predlohu uložíte do modulu PRINT STATION a nazvete si ho napr. podľa názvu produktu, ku ktorému prislúcha. Operátorovi spustíte na výrobnej linke len PRINT STATION, kde vidí náhľady preddefinovaných etikiet. Po výbere etikety sa mu zobrazia polia, ktoré sa dopĺňajú na výzvu, ako napr. počet balení na palete a pod. Po doplnení polí operátor potvrdí tlač a následne sa mu na sieťovej tlačiarni vytlačí etiketa.

Schema nasadení

Druhou možnosťou je využitie tzv. WEB PORTÁLU, kde sú etikety uložené podobným spôsobom ako pri module Print station. V tomto prípade však nie je nutné, aby bola fyzicky aplikácia Bartender nainštalovaná na každom zariadení. Pre pohodlnú prácu Vám stačí sieťové pripojenie. Prostredníctvom webového prehliadača sa pripojíte na WEB PORTÁL, kde si následne vyberiete etiketu a zadáte tlač na ktorejkoľvek tlačiarni v sieti. Ide teda o jednoduché riešenie, kedy nemusíte inštalovať aplikáciu BarTender na každé zariadenie samostatne. Vhodne nastavenými pravidlami zabezpečenia získavate aj plnú kontrolu nad tým, že operátor má prístup výhradne k podkladom pre tlač, ktoré sú určené pre jeho výrobnú pozíciu a nedokáže tak nedopatrením tlačiť či meniť obsah iných etikiet.

 

V neposlednom rade je možnosť SW BarTender využívať aj ako CLOUD službu – toto riešenie ponúka široké využitie najmä pre nadnárodné spoločnosti pôsobiace na viacerých trhoch po celom svete. BarTender CLOUD takýmto zákazníkom ponúka jedno centralizované úložisko pre formáty etikiet, ktoré sú následne ľahko prístupné z akejkoľvek pobočky na akékoľvek zariadenie, ktoré podporuje tlač etikety. Zásadnou zmenou pri používaní CLOUD verzie bude pre zákazníkov fakt, že sa mení licencovanie aplikácie.Kým pri fyzickej inštalácii na server alebo PC je nutné sa riadiť počtom používaných tlačiarní, pri CLOUD verzii bude licencovanie rozdelené do balíkov podľa počtu vytlačených etikiet.
BarTender Cloud ponúka napojenie na základné on-line databázy ako excel, csv a pod. V prípade potreby zložitejšieho napojenia na zákaznícky ERP systém, alebo integráciu SQL databáz je nutné použiť verziu BarTender Cloud Automation, kde okrem PREMIUM podpory priamo od výrobcu zákazník získa aj prístup k tzv. REST API, teda nástroju pre integráciu SW do ERP systémov, či vlastných aplikácií.

V prípade otázok sa neváhajte obrátiť na obchod@bartech.sk

Autor: Pavol Tománek
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti