BARTECH SLOVAKIA

RFID brány

Systémy pre evidenciu a zber dát s využitím  RFID prvkov sa posledné roky silno presadzujú predovšetkým  v logistických procesoch, kde zvyšujú efektivitu pri manipulácii s paletami a prepravnými boxmi.  Ale aj v procese výroby a montáže má táto technológia svoje uplatnenie napríklad pri kontrolách dodržania správneho montážneho postupu či baliaceho predpisu pre hotové výrobky.

Príkladom riešenia, kedy RFID technológia pomáha pri kontrole hotového balenia výrobkov a pri expedícii je stacionárna RFID brána. Táto je umiestnená u nášho zákazníka pred vstupom výrobkov do expedičného skladu a má 2 základné funkcie. Overuje, či sa v prepravnom boxe nachádzajú iba výrobky so zhodným Part numberom a takisto, či ich je tam správny počet. Nami vytvorená aplikácia RFID GATE je napojená priamo na výrobnú databázu zákazníka, Po spustení čítania najprv prečíta obsah prepravného boxu a na základe získaných informácií z RFID tagov dohľadá v databáze baliaci predpis určený pre daný typ výrobkov. Porovná počet kusov, a ak súhlasí s baliacim predpisom, dá pokyn pre vytlačenie baliacej etikety, ktorú operátor nalepí na box. Pokiaľ sa v prepravnom boxe zistia výrobky, ktoré tam nepatria, upozorní na to hlásením na monitore obsluhu a zablokuje tlač prepravného štítku. Aplikácia operátorovi nahlási počet zhodných i nezhodných výrobkov s uvedením ich PN a operátor musí prekontrolovať obsah boxu, Odblokovanie chybného hlásenia a tlače je možné iba po prihlásení obsluhy, aby bolo známe, kto nezhodné balenie kontroloval.

Doposiaľ boli RFID tagy zákazníkom využívané iba v časti výroby a zapisovanie tagov bolo riešené samostatným pracoviskom za výrobnou linkou. V súčasnosti pre zákazníka pripravujeme riešenia zapisovania RFID tagov priamo na výrobnej linke, ktoré by malo zvýšiť spoľahlivosť zapisovania a rozšíriť túto technológie na všetky typy vyrábaných výrobkov.

Pokiaľ aj vy uvažujete o nasadení tejto modernej technológie neváhajte nás kontaktovať.

 

 

Autor: Pavel Loprais
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware