BARTECH SLOVAKIA

Využite BarTender naplno !

V poslednom období sa kladie veľký dôraz na kvalitné označenie komponentov, či hotových výrobkov, najmä v automotive, zdravotníctve a elektrotechnickom priemysle.  Dôležitým faktorom však zostáva, aby proces označenia nebol časovo pre obsluhu zdĺhavý a teda aj ekonomicky náročný. Ako je možné takúto situáciu vyriešiť?

PRINT PORTÁL

Riešenie je pomerne jednoduché. Využívať pre tlačové úlohy aplikáciu BarTender a najmä jej rozšírené možnosti pre správu a automatizáciu tlače. V nasledujúcom texte vám priblížime prvé 2 možnosti, ako uľahčiť operátorom na pracovnej linke tlač etikiet a tým správne označenie výrobkov.
Prvou z nich je  možnosť využitia modulu PRINT STATION. V aplikácii BarTender si vytvoríte základnú predlohu etikety, kde vyplníte polia, ktoré sa nebudú meniť. Alebo, a to už od verzie Starter, môžete daný súbor napojiť aj na základné databázy ako excel či *.csv., čím proces doplnenia informácií do etikety ešte viacej zautomatizujete.  Následne túto predlohu uložíte do modulu PRINT STATION a nazvete si ho napr. podľa názvu produktu, ku ktorému prislúcha. Operátorovi spustíte na výrobnej linke len PRINT STATION, kde vidí náhľady preddefinovaných etikiet. Po výbere etikety sa mu zobrazia polia, ktoré sa dopĺňajú na výzvu, ako napr. počet balení na palete a pod. Po doplnení polí operátor potvrdí tlač a následne sa mu na sieťovej tlačiarni vytlačí etiketa.

Náš tip: Pre zrýchlenie a zefektívnenie celého procesu, či  úsporu miesta na linke odporúčame využiť odolný, priemyselný tablet, ktorý sa dá pohodlne umiestniť nad výrobnú linku. Jeho inštalácia je rýchla a zaberá výrazne menej miesta ako priemyselné PC. Pozrite ukážku na našom YouTube kanále.

WEB PORTÁL

Druhou možnosťou je využitie tzv. WEB PORTÁLU, kde sú etikety uložené podobným spôsobom ako pri module Print station. V tomto prípade však nie je nutné, aby bola fyzicky aplikácia Bartender nainštalovaná na každom zariadení. Pre pohodlnú prácu Vám stačí sieťové pripojenie. Prostredníctvom webového prehliadača sa pripojíte na WEB PORTÁL, kde si následne vyberiete etiketu a zadáte tlač na ktorejkoľvek tlačiarni v sieti. Ide teda o jednoduché riešenie, kedy nemusíte inštalovať aplikáciu BarTender na každé zariadenie samostatne. Vhodne nastavenými pravidlami zabezpečenia získavate aj plnú kontrolu nad tým, že operátor má prístup výhradne k podkladom pre tlač, ktoré sú určené pre jeho výrobnú pozíciu a nedokáže tak nedopatrením tlačiť či meniť obsah iných etikiet.

Aplikácia BarTender predovšetkým vo vyšších verziách Automation a Enterprise ponúka, okrem vyššie spomínaných, veľa ďalších možností ako centralizovať správu štítkov a automatizovať ich tlač V neposlednom rade vám pri správnej implementácii ušetrí veľa času a nákladov spojených s tlačovými úlohami nie len pri tlačení štítkov.

Zaujalo Vás niektoré z riešení?

Neváhajte sa obrátiť na náš obchodný tím, ktorý Vám pomôže pri výbere vhodnej verzie BarTender a tiež pri návrhu samotného riešenia tlače priamo u Vás. Na ďalšie možnosti ako spravovať tlačové úlohy z aplikácie BarTender sa určite zameriame aj v ďalších článkoch.

Autor: Pavol Tománek
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti