BARTECH SLOVAKIA

Využitie RFID vo výrobe

RFID v priemysle sa dnes presadzuje prakticky vo všetkých oblastiach sledovania výroby a výrobných operácií. Pomocou softvéru a mobilných počítačov (PDA) je možné efektívne sledovať nie len operácie, ale aj tie najmenšie komponenty, ktoré vstupujú do výrobného procesu. My sa spolu teraz pozrieme na oblasť sledovania priemyselných nástrojov, ktoré vo výrobných operáciách zohrávajú zásadnú úlohu.

Ide nám predovšetkým o ručné náradie, zákazkové náradie, vybavenie, formy. Mnoho priemyselných činností si vyžaduje aj špecializované nástroje vrátane nástrojov vyrobených na mieru pre konkrétnu operáciu. A tieto nástroje sú drahé, ale absolútne nevyhnutné. Preto je dôležité zabezpečenie takýchto nástrojov pred krádežou a schopnosť rýchlo ich vyhľadávať. Naše softvérové riešenie Tools Management System vo spojení s RFID prvkami Vám s týmto dokáže pomôcť. Spojenie tohto SW riešenia a RFID prvkov vám prináša najmä tieto výhody:

Zvýšené využitie vybavenia a nástrojov

Nasadenie systémov s RFID prvkami  umožňuje pracovníkom rýchlo a ľahko lokalizovať potrebné nástroje a hľadať nesprávne umiestnené nástroje, čo je dôležité pre udržanie montážnej linky v súvislej prevádzke. Správne navrhnutý systém vám môže tiež pomôcť získať prehľad o tom, ako často sa určité zariadenie či nástroj používa, čo vám umožní lepšiu kontrolu nad odpismi aktív vysokej hodnoty.

Úspora nákladov

Ak nástroje, vybavenie alebo diely nie sú ľahko  a rýchlo lokalizované, vedie to k časovým prestojom, zvýšeným nákladom na výmenu dielov a zbytočným chybám. To všetko negatívne ovplyvňuje výrobný proces. Návratnosť investícií vložených do RFID technológie sa dá tak ľahko spočítať v závislosti na znížení počtu takýchto situácií.

Predchádzanie krádežiam

Žiadny podnik o tom nehovorí nahlas, ale straty materiálu či náradia z príručných skladov sú skutočným problémom, ktorý ovplyvňuje výnosy v mnohých rôznych odvetviach. Technológia RFID pomáha sledovať spotrebný materiál a nástroje v automobilovom priemysle s cieľom zvýšiť zodpovednosť zamestnancov a zabezpečiť, aby žiaden materiál neopustil výrobný podnik bez predošlého schválenia alebo kontroly.

Zlepšenie dodržiavanie bezpečnostných predpisov

Riešenia s využitím RFID prvkov môžu manažérom pomôcť trasovať rôzne nástroje a strojné zariadenia, aby sa zaistilo, či sú včas dodávané na plánovanú údržbu. Dobre udržiavané nástroje a formy vydržia dlhšie a nespôsobujú nehody a zranenia.

Jednoduché sledovanie zásielok

Jednou z najväčších výhod RFID je obrovské zvýšenie produktivity, ktoré sa dá dosiahnuť najmä pri expedícii a príjme. Ni je nutné fyzicky kontrolovať a skenovať každú jednotlivú položku, je to možné robiť hromadne a bez zásahu operátora. A vy vždy presne viete, kde sa vo vašom dodávateľskom reťazci hľadaná položka nachádza.

Technológia RFID prešla za posledné obdobie dynamickým vývojom s cieľom prekonať výzvy týkajúce sa kovového rušenia či nasadenia v drsnom, výrobnom prostredí. Dnes už nie je problém nájsť vhodný typ RFID tagu pre všetky typy aplikácií za dodržiavaní požiadaviek na čítanie aj na veľké vzdialenosti.

Aj vy už premýšľate, kde by bolo najvhodnejšie začať ? Spýtajte sa nás.

Sme pripravení s vami vaše nápady konzultovať a pomôcť vám pripraviť jasné zadanie.

 

Autor: Pavel Loprais
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti