BARTECH SLOVAKIA

Tabakové výrobky a DOT kódy

Vysledovateľnosť výrobkov alebo track & trace  zohráva dôležitú úlohu pri ochrane spotrebiteľov nielen vo farmaceutickom priemysle.  Aj výrobcovia tabakových výrobkov musia dodržiavať smernicu EÚ 2014/40 / EÚ, ktorá zavádza sledovanie výrobkov od výrobcu až po konečného spotrebiteľa.

Očakávalo sa, že v období piatich rokov od prijatia smernice bude kompletný systém sledovania cigariet a jemných tabakových výrobkov implemetovaný.Toto časové okno sa malo „uzavrieť“ v máji 2019. Popredný výrobcovia tabakových výrobkov sa ale správne domnievali, že to bude príliš krátka doba na implementáciu potrebného SW a HW vybavenia. Preto je nariadenie posunuté a do platnosti vstupuje až v máji tohto roku. Podľa tejto platnej legislatívy je nutné mať tabakové výrobky označené tzv.DOT kódom, ktorý obsahuje štandardne 28 znakov, ktoré slúži ako „rodné číslo“ daného výrobku. Bude sa dať z neho zistiť, kde bol tabakový výrobok vyrobený, kto ho vyrobil, prípadne, kde bol predaný koncovému zákazníkovi. Dáta o jednotlivých výrobkoch sú dostupné finančnej správe ako aj komisii EÚ. Cieľom celého procesu je zadať jedinečný identifikátor výrobku pre jeho odsledovanie v dodávateľskom reťazci. Druhou nemenej dôležitou myšlienkou tohto riešenia je znížiť počet nelegálne vyrábaných tabakových výrobkov na celosvetovom trhu.

Vhodné HW riešenie

V rámci nášho portfólia Vám vieme poskytnúť skenery a mobilné PDA terminály podporujúce čítanie práve spomínaných DOT kódov tak, aby ste vedeli ich včas začleniť do svojho informačného systému.

Honeywell_Xenon1952G

Datalogic_GM4500

Zebra TC51/56/70/75

Unitech EA510

Honeywell_CT40/50/60

Autor: Pavol Tománek
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software