BARTECH SLOVAKIA

Identifikácia v zdravotníctve

Nie len aktuálna situácia s pandémiou, ale obecne skvalitnovanie zdravotnickej starostlivosti nás čoraz častejšie núti hľadať rýchly a spoľahlivý spôsob identifikácie pacientov či liekov. Spôsob ako zabezpečiť podanie toho správneho lieku v správny čas a správnemu pacientovi by malo byť prioritným bodom v rámci zabezpečenia kvalitnej zdravotníckej pomoci.

Na trhu aktuálne existuje niekoľko spôsobov ako zabezpečiť vnútorný manažment v zdravotníctve a teda aj logistiku jednotlivých liečiv konkrétnym pacientom. Medzi prvotné úkony pri prijímaní nového pacienta jednoznačne patrí jeho označenie. V tomto prípade je možné použiť jednoduché a rýchle riešenie v podobe označenia pacientov identifikačnými náramkami. Tie zaručujú podanie správneho lieku správnemu pacientovi na základe informácií a jedinečného identifikačného kódu. Veľký prínos má toto označenie pri pacientoch, ktorý sú v bezvedomí a nemôžu sa identifikovať sami. Tieto identifikačné náramky je možné potláčať na takmer všetkých bežne dostupných termotlačiarniach, ale na trhu existujú aj špeciálne tlačiarne iba pre tento účel. Ich výhodou je predovšetkým priaznivá cena ako aj jednoduchá a rýchla výmena spotrebného materiálu.

Presnú a jednoduchú identifikáciu však nie je potrebné dodržať len pri identifikácii pacientov. Najmä v aktuálnej situácii potrebujú nemocnice a laboratóriá riešiť prevažne označenie vzoriek výterov a odberov krvi. Takéto riešenie sa dá zabezpečiť stolnými tlačiarňami etikiet v prevedení healthcare. Pokiaĺ Váš zdravotnícky či laboratórny iinformačný systém nepodporuje priamu tlač štítkov na termotlačiarniach, odporúčame pre tvorbu a editáciu etikiet využitie SW  BarTender Automation, ktorý ľahko pripojite k akéjkolvek databáze či informačnému systému.

Pre rýchlejšie vyhľadanie pacienta v databáze nemocnice a overenie správnej diagnózy a liečby sa používajú špeciálne skenery alebo priamo digitálny asistenti – prenosné terminály – s antibakteriálnym krytom. Tieto zariadenia určené do zdravotníctva sa v dnešnej dobe dodávajú prevažne v prevedení pre snímanie 2D kódov a RFID tagov. Celý povrch zariadení výborne odolá opakovaným čisteniam dezinfekčnými prípravkami, čím poskytuje maximálnu ochranu pred prenosom baktérií. Väčšina moderných healthcare skenerov si tiež poradí s poškodeným kódom (manuálne poškodenie etikiet na vzorkách pri prevoze).

Aktuálna situácia si pýta rýchlu a presnú identifikáciu a prístup k informáciám v reálnom čase. Nie je priestor a čas na zdĺhavú papierovú evidenciu.

Informujte sa o možnostiach identifikácie pacientov, či odobraných vzoriek u nás – obchod@bartech.sk

Autor: Pavol Tománek
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti