BARTECH SLOVAKIA

Nové modely tlačiarní VIP Color

Hranica medzi tým, keď sa stáva výhodnou vlastná tlač farebných štítkov, či už sú to štítky na škatule, alebo nálepky na fľaše a plechovky, a kedy je výhodnejšie nechať si štítky vytlačiť v profesionálnej firme, je značne neostrá. Nedá sa exaktne špecifikovať iba podľa počtu kusov, ale svoju roľu zohráva aj schopnosť rýchlo reagovať na meniace sa požiadavky trhu.

Áno, pri väčších sériách sa javí ako výhodnejšie objednať farebné štítky v profesionálnej tlačiarni, ale pokiaľ potrebujete mať na každej etikete jedinečnú informáciu napr. o výrobnom čísle či šarži a a pokiaľ štítky potrebujete rýchlo, je jasnou voľbou farebná tlačiareň štítkov, ktorú môžete mať priamo na mieste, kde potreba označovania vzniká.
Mať vlastnú tlačiareň sa oplatí aj pri tlači jedinečných, originálnych či inak výnimočných sériách vašich produktov.

Požiadavky na kvalitu môžu byť pritom veľmi rôznorodé. V mnohých prípadoch nejde len o grafickú kvalitu štítku, ale aj o odolnosti proti vlhkosti, vode, prípadne chemikáliám či zdravotnú neškodnosť obalov pre potravinársky priemysel. Napríklad pri výbere tlačiarne pre malý alebo domáci pivovar si treba predstaviť fľašu vychladeného oroseného piva, prípadne fľašu piva, ktorá sa na pikniku chladí v rýchlo tečúcom horskom potôčiku. A nálepka to musí vydržať. To isté platí pre kvalitu a odolnosť nálepiek, ktoré sa budú tlačiť pre vinárstvo. Aj tu si treba predstaviť fľašu, ktorá sa dlhý čas chladí v mise s vodou a ľadom.
Nové modely atramentových tlačiarní VIP Color VP750 a VP650 vedia všetky tieto požiadavky splniť v tej najvyššej kvalite. Obe tlačiarne využívajú tlačovú technológiu MEMJET, vďaka ktorej štítky z tlačiarne vychádzajú kontinuálne vysokou rýchlosťou a to všetko pri skvelom rozlíšení 1600x1600DPI.

Hlavný rozdiel pomedzi týmito tlačiarničkami je v ich veľkosti a tým pochopiteľne aj cene. Zatiaľ čo tlačiareň VP600 je veľmi kompaktných rozmerov a pre odvíjanie etikiet je treba externý odvíjač, u tlačiarne VP750 je odvíjací tŕn priamo súčasťou konštrukcie. Ďalším rozdielom je veľkosť atramentových zásobníkov. To ovplyvňuje nie len množstvo etikiet, ktoré je možné potlačiť bez ich výmeny, ale aj cenu samotnej potlače. Atrament v menších zásobníkoch pre VP600 vychádza síce o niečo drahšie, ale je to vyvážené výrazne nižšou nákupnou cenou tlačiarne. Preto je dôležité si dopredu zvážiť, aké množstvo etikiet budeme mesačne či ročne potláčať a spočítať si, či sa nám oplatí zainvestovať na počiatku sice vyššiu čiastku do tlačiarne VP750, ale v dlhšom časovom horizonte ušetriť na výrobných nákladoch.

Spoločné vlastnosti vodeodolných farebných tlačiarní VIP COLOR

  • plnofarebná tlač s rozlíšením 1600×1600 dpi
  • rýchlosť tlače 304,8mm / sek. (18m / minútu)
  • šírka tlače v rozmedzí od 51mm do 216 mm
  • maximálna dĺžka tlače 1016 mm
  • USB 2.0. Ethernet 10/100Base-T, GPIO
  • tlačiareň má zabudovaný strihač štítkov
  • kompatiblná s Windows 7 – 10 (32/64 bits)
  • odolná robustná kovová konštrukcia
  • potláča štítky papierové, lesklé aj priehľadné

So vstupom do roku 2020 došlo k výraznému zníženiu cien týchto tlačiarní, čím sa stávajú dostupnejšie pre širší počet zákazníkov.

Neváhajte a chodte sa k nám pozrieť v akej kvalite a ako rýchlo môžete mať vaše štítky k dispozícii.

Autor: Pavel Loprais
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware