BARTECH SLOVAKIA

EMA - majetok pod kontrolou

Nová aplikácia pre operatívnu evidenciu majetku s mobilnou inventúrou. To je projekt „EMA 2019“. Aplikáciu si vyžiadali zákazníci, ktorí potrebujú evidovať majetok oddelene od informačného systému. webEMA umožňuje aktuálny prehľad o jeho pohybe a umiestnení s možnosťou inventúry pomocou Android aplikácie. Majetok a lokácie sú označené odolnými štítkami s čiarovým alebo 2D kódom pre ich rýchlu a presnú identifikáciu.

webEMA

Pre koho je riešenie „EMA“ určené ?

Pre všetkých, ktorí potrebujú presnú evidenciu majetku s okamžitou identifikáciou, kde sa majetok nachádza. Hlavne však pre všetkých, ktorým z nejakého dôvodu nevyhovuje evidencia v ich systéme, alebo ktorí majetok evidujú napríklad v programe Excel či v papierovej podobe – evidenčný zošit.
EMA – operatívna evidencia nenahrádza účtovnú evidenciu majetku. Umožňuje operatívnejší prehľad o majetku spoločnosti s prepojením na mobilnú aplikáciu pre rýchlu inventúru v teréne.

Kľúčové vlastnosti operatívnej evidencie majetku „EMA“

mobilná ANDROID aplikácia

  • evidencia majetku na jednotlivých lokáciach – umiestneniach
  • import vstupných dát zo systémov cez CSV súbory
  • tlač odolných štítkov na majetok aj lokácie
  • rýchla a presná inventúra majetku v teréne
  • operatívne presuny majetku počas roka – dielčie inventúry
  • podpora mobilných zariadení s OS Android 4.4 a vyšším
  • prenos dát cez WiFi alebo cez GSM mobilného operátora
  • rýchle vyhľadávanie v databáze s veľkým množstvom filtrov
  • export a tlač dát do PDF súboru, XLS a CSV súborov
  • prístup k dátam cez web prehliadač (PC, tablet, mobil)
  • možnosť prenájmu mobilných terminálov na inventúru


Databáza webEMA + mobilná aplikácia EMA

Celé riešenie sa skladá z 2 častí. Tou prvou a najdôležitejšou je databáza majetkov v časti webEMA, ktorú je možné spustiť cez webový prehliadač. Prístup na databázu tak môžete mať z počítača, tabletu či mobilu. Prihlasovanie jednotlivých používateľov je definované ich právami. Jednoducho tak môžete definovať, ktorá osoba môže v databáze vykonávať editáciu, alebo jej povolíte iba prezeranie a tlač zostáv.

webEMA – databáza majetkov v počítači, editácia, filtrovanie, prehľady, tlač

Druhá časť Android aplikácia EMA sa používa na fyzickú inventúru majetku v teréne, či operatívnu kontrolu majetku. Načítaním kódu lokácie, napr. na zárubni dverí, sa dostanete do časti inventúry dannej lokácie. Následným čítaním kódov majetkov kontrolujete ich správne umiestnenie. Pri inventúre môžete zadať poznámku k majetku ako aj možnosť jeho vyradenia. Štandardom je používanie mobilných terminálov so zabudovanou čítačkou kódov a s operačným systémom Android 4.4 a vyšším.  Na výber ponúkame viacero značiek aj konfigurácií. Radi vám odporučíme najvhodnejší model pre inventúru vášho majetku.

Okrem evidencie majetku, s dôležitými údajmi v časti webEMA, môžete pomocou nej tlačiť aj samotné štítky na majetok a lokácie. Podporované sú tlačiarne štítkov značky Honeywell alebo Zebra. Po označení majetkov a lokácií dokážete veľmi rýchlo a presne vykonať inventúru či už ročnú, alebo aj čiastkovú podľa aktuálnej potreby. Napríklad v prípade presunu majetku behom roka. Výsledok inventúry vidíte po prenesení z mobilného zariadenia cez WiFi / GSM do počítača. Inventúrne dáta môže filtrovať a triediť podľa zadaných kritérií a takto selektované a triedené zoznamy vytlačiť napríklad pre potrebu inventúrnej komisie. Inventúrne dáta si tiež môžete exportovať do Excel tabuľky, ktorú si následne spracujete podľa vašej potreby.

Ďalší popis nájdene na našej web stránke k mobilným riešeniam
https://mobilneriesenia.sk/ema-evidencia-majetku-s-mobilnou-inventurou/

Riešenie EMA však môžete použiť aj na rôzne evidencie. Napríklad na evidenciu náradia, ktoré požičiavate svojím zákazníkom (zamestnancom). Aj v tomto prípade je náradie majetok a miesto lokácie-umiestnenia sú vaši zákazníci, či zamestnanci. Označiť a Evidovať môžete čokoľvek.

Ak vás riešenie pre operatívnu evidenciu majetku s mobilnou inventúrou zaujalo a chcete vedieť viac, kontaktujte naše obchodné oddelenie na E-mailovej adrese obchod@bartech.sk alebo telefónnom čísle +421 34 668 5633

Autor: Miroslav Rampala
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|