BARTECH SLOVAKIA

Implementácia SW BarTender vo spojení s váhou

Možnosti nasadenia SW BarTender sú skutočne velmi široké. Tento jedinečný produkt pre návrh a tlač etikiet je možné rýchlo a jednoducho integrovať do ľubovolného ERP systému, ako aj prepojiť s rôznymi externými zariadeniami, zo ktorých môže snadno získávať údaje potrebné pre tlač štítkov.
My vám tu predkladáme popis riešenia, ktoré sme relizovali pre nášho významného zákazníka.

Spoločnosť HO&PE FAMILY s.r.o. sa zaoberá výrobou, importom, exportom, spracovaním a distribúciou mrazeného aj chladeného tovaru. Spolupracuje s poprednou rakúskou spoločnosťou Frisch & Frost, ktorej je výhradným zástupcom v Slovenskej republike.

Vedúci výroby nás oslovil s prosbou o vyriešenie problému s označovaním a vážením mrazených výrobkov. Pre toto riešenie sme navrhli tlačiareň etikiet Datamax M-4210 MKII, software pre návrh štítkov BarTender a váhu značky Mettler Toledo.

Prioritou bola rýchlosť, jednoduchosť a čo najmenšia chybovosť. BarTender je veľmi variabilný dizajnér ktorý je možný nakonfigurovať na požiadavky každého zákazníka. Pre získávanie údajov priamo z váhy má v sebe integrované komuunikačné protokoly pre väčšinu typov váh. Taktiež sú k dispozícii aj prednastavené formuláre – vstupné masky, ktoré si zákazník môže snadno upravovať.

Na obr. nižšie môžete vidieť formulár určený na korektné vyplnenie údajov na tlačenej etikete. V pozadí formulára je nastavený proces kontroly každého jednotlivého vstupu užívateľa a to nasledovne:

  • Váha – je posielaná priamo zo zariadenia ktoré váži s presnosťou jednej tisíciny
  • Spotreba – sa vždy posunie o vopred nastavenú dobu ktorá je určená v databáze na serveri, povolený je aj vstup užívateľa kde sa kontroluje formát DD/MM/RRRR
  • Pôvod – ku každému dodávateľovi je pridružená skratka ktorá sa automaticky vyplní po zvolení produktu.
  • Ref. Čislo – táto kolónka povoľuje len numerické znaky a tiež kontroluje dĺžku max. 13
  • Hovädzie mäso – tu je použitá funkcia check boxov kde sa povoľuje vloženie textu na etiketu a konvertuje sa malé písmo na veľké.

Po mesiaci používania tohto riešenia zákazník potvrdil odolnosť voči chybám spôsobené ľudským faktorom.

Autor: Pavel Loprais
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti