BARTECH SLOVAKIA

Výrobný systém ako ťažný kôň

Čo majú spoločné? To vám skúsim priblížiť na jednoduchom príklade a uvidíte, že spoločného majú naozaj veľa. Len sa treba na jedno aj druhé pozrieť spoločnou optikou.

Začnime troška rozprávkovo.

Bol raz jeden človek, ktorý pracoval v lese pri ťažbe dreva. Pre uľahčenie práce si časom kúpil ťažného koníka, aby mohol vykonať viacej práce za rovnaký čas. Investícia do koníka nebola malá, ale primeraná požiadavkám. Začal s ním teda sťahovať drevo z hory. Pravidlene ho kŕmil senom (veď to stačí), sem tam prišiel veterinár na kontrolu (zaočkovanie) a ak sa zadarilo, dostal koník aj niečo naviac (jabĺčko). Čas plynul, no po niekoľkých rokoch v službe začal koníkovi dochádzať dych. Bol to stále dobrý kôň, ale už prestal postačovať na pribúdajúcu prácu v lese.

A teraz ešte raz a doplňme si do textu osoby a obsadenie.

Bol raz jeden človek, ktorý pracoval v lese pri ťažbe dreva ( VÝROBA KOMPONENTOV apod.). Aby si prácu uľahčil, kúpil si časom ťažného koníka ( INFORMAČNÝ SYSTÉM ), aby jej mohol vykonať viacej za rovnaký čas. Investícia do koníka nebola malá, ale primeraná požiadavkám. Začal s ním teda sťahovať drevo z hory ( ZAČAL VYRÁBAŤ A FAKTÚROVAŤ ). Pravidlene ho kŕmil senom, veď to stačí – ( PRAVIDELNÝ UPDATE SYSTÉMU ), sem tam prišiel veterinár na kontrolu a zaočkovanie koníka ( VYČISTENIE DATABÁZ ) a ak sa zadarilo, dostal koník naviac aj jabĺčko ( NOVÁ FUNKCIA SYSTÉMU ). Čas plynul, no po niekoľkých rokoch v službe začal koníkovi dochádzať dych ( SW UŹ NESTAČIL PRE POTREBY VÝROBY, KTORÁ SA ČASOM ROZRÁSTLA ). Bol to stále dobrý kôň ( NA VYSTAVOVANIE FAKTÚR ) , ale už prestal postačovať na pribúdajúcu prácu v lese ( NOVÉ POŽIADAVKY VÝROBY ).

xtrace

MES systém xTrace

Ak ste sa v tomto príbehu poznali, je čas zaradiť vyšší rýchlostný stupeň a postúpiť na nový vyšší level. Doprajte vášmu systému novú silu a zbierajte dáta v reálnom čase priamo z výroby.
Nech je ten váš „kôň“ aj vaším koníčkom.

Poradíme vám, ako na to. Máme niekoľko riešení pre rôzne typy výroby od systémov pre strojársku výrobu, drevospracujúci priemysel až po elektrotechnický priemysel s presným sledovaním všetkých komponentov. Najväčším z nich je riešenie xTrace, ktoré spĺňa aj tie najnáročnejšie požiadavky zákazníkov na zber dát vo výrobe s možnosťou prepojenia na stávajúci informačný systém. Viac informacií o riešeniach pre zber dát vo výrobe nájdete na tomto odkaze http://mobilneriesenia.sk/kategoria/vyroba/

CHCETE VEDIEŤ VIAC ? Kontaktujte naše obchodné oddelenie obchod@bartech.sk

Autor: Miroslav Tománek
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti