BARTECH SLOVAKIA

Ako na to? MSU - vychytávka č.1

Všetci to dobre poznáme. Nainštalujeme si program, naučíme sa používať základné veci, ktoré k práci potrebujeme a ďalej sa o možnosti programu veľmi nestaráme. Snáď len občas, keď nám príde informácia o novinkách v update. Pritom nám programy môžu priniesť väčší úžitok, ak budeme vedie AKO NA TO?

MSU (Mobilný skladník) – vychytávka č.1

Ako na to

ľahšie, rýchlejšie a efektívnejšie …

Ak ste začali používať riešenie Mobilný skladník (MSU) s PDA terminálom na evidenciu skladových operácií a doteraz ste používali pri skladových operáciach len číslo tovaru, bežne nazývané PLU, určite ste si pložili otázku, ako využiť EAN kódy? Aby vám celé riešenie MSU maximálne uľahčilo prácu v sklade, je treba využívať čiarový kód, ktorý máte na tovare. Zväčša ho nemáte na skladových kartách vyplnený.
Keď však evidujete skladové položky rátané v tisícoch kariet, potom vás predstava, že EAN kódy musíte nahrávať ručne do systému veľmi nepoteší. Ak k tomu prirátame nepresnú prácu pri ručnom opisovaní, tak je to nočná mora všetkých skladníkov. O časovej náročnosti celej tejto akcie ani nehovoriac.

Ako na to ?

Tu je jednoduchý postup, ako na to. Základom je, že používate najnovšiu verziu Mobilného skladníka a dokážete z vášho informačného systému exportovať číselník skladových kariet. Ak máte doteraz pole EAN prázdne, jednoducho ho zatiaľ vyplňte napr. identickým interným kódom skladovej karty, alebo všade dajte nulu. Vyexportujte číselník kariet pre PDA. Teraz už len stačí nakonfigurovať prácu terminálu tak, aby „navigoval“ skladníka, čo má robiť. Konfigurácia práce sa vykonáva cez Synchronizátor, kde v časti Nastavenie na záložke Voliteľlné položky – Inventúra, nastavíte pridanie EAN kódu ako Voliteľnú položku do dokladu vidˇ. obrázok

MSU_Inventura_naslepo

Konfigurácia Synchronizátoru pre tzv. „Inventúru na slepo“

Pripojte PDA terminál a nahrajte do neho novú konfiguráciu kliknutím na Uložiť z okna vidˇ. obrázok. Nasledne nahrajte aktualizovaný číselník skladových kariet do terminálu obvyklým spôsobom. Teraz môžete začať priraďovať EAN kódy z tovaru na vaše skladové karty. Zvolte v PDA režim práce Inventúra – Nový doklad. Do vyhľadávacieho poľa skladovej karty zadajte PLU-identifikačné číslo skladovej karty. Ak taká karta v číselníku existuje, program automaticky doplní počet kusov na 1 a vyzve vás na Načítanie EAN kódu. Na displeji potom vidíte prehľad načítanej položky vrátane EAN kódu. Dáta uložte stiskom klávesu ENTER a pokračujte k ďaľšej položke. Výsledkom bude inventúrny súbor napr. Inventura.csv, ktorý vám implementačný partner vášho IS dokáže importovať do systému. Automaticky sa vyčítajú a doplnia EAN kódy. Rovnako tak môžete použiť tento súbor pre načítanie do Excelu a ďalej dáta spracovať spôsobom Copy – Past.

Inventura_MSU

Vzorový výstupný súbor INVENTURA.CSV s načítaným EAN kódom

V súbore Inventura.csv je hodnota 001,002,003 interný kód skladovej karty v systéme a hodnoty 1111111111111, 2222222222222, 3333333333333 sú načítaný EAN kód z tovaru.

CHCETE VEDIEŤ VIAC ? Kontaktujte naše technické oddelenie servis@bartech.sk

Autor: Miroslav Rampala
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti