BARTECH SLOVAKIA

Prečo potrebujeme verifikovať kódy ?

Na začiatku si treba uvedomiť, že prečítanie kódu bežným snímačom nie je verifikácia ! Čo jeden snímač prečíta, to druhý nemusí. Prvá vrátená zákazka od vášho významného odberateľa, ktorý kódy nedokáže prečítať, vás rýchlo vráti do reality. Ako tomuto problému predísť ? Verifikujte vaše kódy !

Verifikácia je v podstate overenie rozmerových a kvalitatívnych parametrov kódu v nadväznosti na požiadavky definované príslušnou normou..

Aké kódy dokážeme verifikovať ?

Odpoveď je jednoduchá. VŠETKY. Záleží na tom, aké kódy potrebujete verifikovať a podľa toho sa zvolí adekvátny model verifikátora. Dnes sa pre označenie výrobkov používa buď klasické značenie čiarovým 1D, alebo 2D kódom vytlačeným termotransférovou tlačiarňou, alebo sa využíva technológia priameho značenia DPM (Direct Part Marking), kedy sa kódy aplikujú priamo na výrobok. To može byť buď technológia InkJet, kedy sa kódy „striekajú“ na výrobok, alebo technológia Laser, kedy sa kódy do materiálu vypaľujú, či Leptanie a v neposlednom rade je to Mikroúder, ktorý na povrchu materiálu vytvára „priehlbinky“, ktoré DPM snímač vyhodnocuje.

Verifikacia kodov

Verifikujte DPM kód s modelom MICROSCAN UID

Každá technológia značenia má svoje výhody aj nevýhody. Dôležité je, aby kódy boli nielen čitateľné, ale mali aj správne parametre ako napr. kontrast symbolu, odrazivosť, modulácia, dekódovateľnosť atď. Potrebujete mať 100% istotu, že technológia značenia aj vaše kódy budú mať správne parametre? Potom sa nezaobídete bez verifikácie. Môže vás k tomu „donútiť“ aj váš odberateľ, ktorý pre spätnú dosledovateľnosť bude takéto údaje vyžadovať aj so všetkými parametrami kódu.

Ako si vybrať vhodný model verifikátora ?

Aby ste mohli kódy verifikovať a doložiť ich kvalitu aj s potrebnými informáciami, treba mať vhodný kalibrovaný verifikátor, ktorý vám vyhodnotí kvalitu kódu v súlade s odpovedajúcimi normami. Namerané údaje dokáže vyhodnotiť a zobraziť buď priamo na displeji vlastnej zobrazovacej jednotky, alebo na displeji počítača, Dáta sa dajú uložiť do počítača, alebo aj vytlačiť na pripojenej tlačiarni. Podľa typu vašich kódov sa môžete rozhodnúť pre konkrétny model verifikátora. Využite naše bohaté skúsenosti s predajom verifikátorov, či pri verifikácii na zákazku. Dokážeme vám odporučiť vhodný model pre všetky vaše kódy, dodať verifikátor na firmu, nainštalovať ho vrátane vyhodnocovacieho SW a kvalifikovane zaškoliť obsluhu.

Verifikatory prehlad

Orientačný prehľad rôznych typov verifikátorov a obrazoviek vyhodnocovacieho SW

Verifikácia kódov ako služba

Okrem dodania vhodného modelu verifikátora ponúkame aj službu VERIFIKÁCIA KÓDOV. Objednanie služby je veľmi jednoduché. Kontaktujte naše technické oddelenie na E-mail adrese: servis@bartech.sk alebo na telefónnom čísle +421 34 668 5634. Technik si od vás vyžiada základné informácie k verifikovaným kódom, zašle cenovú ponuku a dohodne návštevu u vás.

Autor: Miroslav Rampala
SÚŤAŽ - BARTECH SLOVAKIA - 25 ROKOV STABILNEJ SPOLUPRÁCE

Spoločnosť BARTECH SLOVAKIA oslavuje 25 rokov a ponúka Vám šancu zažiť MS v Hokeji VIP...

| Akcie, Udalosti
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware