BARTECH SLOVAKIA

Tlačiareň s validáciou 1D/2D kódov

Už sa vám niekedy stalo, že vám tlačiareň vytlačila kódy, ktoré sa potom nedali čítať snímačom? Ak to včas zistíte na firme, dá sa to ešte zachrániť opakovanou dotlačou. Ak to zistí váš odberateľ, je z toho veľký problém. Stáva sa to napríklad vtedy, ak sa pri tlači pokrčí farbiaca páska, alebo sa časom vypália body na tlačovej hlave.

Ako môžete tomuto problému predísť ?

Keď potrebujete mať 100% istotu, že vytlačený čiarový či 2D kód bude aj čitateľný, najlepší spôsob je použiť inteligentnú tlačiareň so zabudovaným snímačom kódov, ktorá dokáže vytlačený kód overiť na jeho čitateľnosť tzv. validovať kód. V ideálnom prípade dokáže opakovane vytlačiť štítok s čitateľným kódom. Ak potrebujete validovať 2D kód aj s touto logikou, tak tlačiareň s online validáciou 2D kódu ťažko nájdete. V prípade validácie kódov na etikete šírky až 170mm to už je veľký problém. Ďalšou podmienkou zákazníkov je možnosť validovať etikety tlačené kontinuálne v sérii, alebo etikety v manuálnom režime, kde po vytlačení etikety ju tlačiareň odlepí od podkladového materiálu a čaká na odobratie obsluhou. Podkladový materiál sa navíja interným navíjačom dovnútra tlačiarne.

Ktorý model tlačiarne s validáciou kódu odporúčame ?

p1725-V

Honeywell p1725-Validátor 1D/2D kódu

Nakoľko tlačiareň s požadovanými vlastnoťami na trhu nebola, rozhodli sme sa taký model „vyrobiť“. Tlačiareň Honeywell p1725 V sme doplnili rýchlym snímačom Keyence a elektronikou vlastnej výroby. Tlačiareň dokáže validovať všetky kódy v režime kontinuálej tlače (CONT), ako aj v manuálnom s podávačom etikiet (MAN). V obidvoch prípadoch validuje čitateľnosť kódov. Ak je kód nečitateľný a prácujeme v manuálnom režime, tlačiareň automaticky zastaví tlač, rozsvieti výstražnú kontrolku 1. stupňa (NOK) a zaznie zvukový signál. Obsluha musí vadnú etiketu odstrániť a tlačiareň opakovane vytlačí poslednú etiketu. Pokiaľ je všetko OK, tlač etikiet pokračuje ďalej. V opačnom prípade sa ešte 2x zopakuje dotlač. Ak ani po tretí raz čitateľnosť kódu nevyhovuje, rozsvieti sa výstražná kontrolka 2.stupňa (SRV), tlač sa zablokuje ozýva sa opakované pípanie. To ukazuje na závažnejší problém s kvalitou tlače, ktorý treba vyriešiť.

p1725-V elektronika

Info panel s kontrolkami

Kvalita vždy na prvom mieste !

Problém nečitateľných kódov netreba podceňovať. Stále majte na pamäti, že tlačová hlava termotransfer tlačiarne je diel, ktorý sa opotrebováva a teda je otázkou času, kedy sa i jeden vypálený bod na nej prejaví v nečitateľnom kóde. A pokrčená farbiaca páska spôsobí rovnaký problém. Tu treba byť bez kompromisov. Kvalita kódu musí byť vždy na prvom mieste.

Na čo je vám kód, ktorý sa nedá čítať ?

Voľným okom zväčša obsluha tlačiarne vypadnutý bod nepozná a ani občasné ručné čítanie kódu vám tento problém nevyrieši. Myslite na ľudí, ktorí s kódmi nasledne pracujú a zebazpečte si 100% kvalitu vytlačených kódov. Techniku na to vám dokážeme dodať. Validovať kódy dokážeme aj s menším modelom tlačiarne napr. Honeywell p1115

Pre ďalšie informácie kontaktuje obchodné oddelenie Tel.: +421 34 668 5633 alebo E-mail : obchod@bartech.sk

 

Autor: Miroslav Rampala
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti