BARTECH SLOVAKIA

Multiplatformné PDA terminály

Či sa to niekomu páči, alebo nie, operačný systém  Android zaujíma čoraz väčšie percento na trhu s mobilnými zariadeniami. Na tento fakt museli zákonito zareagovať aj výrobcovia priemyselných PDA terminálov, ktorých doménou bol doteraz systém Windows CE, či Windows Mobile.

Preto už minimálne rok má väčšina z nich vo svojej ponuke aspoň jeden PDA s týmto populárnym OS. Podľa vyjadrenia výrobcov sa bude v najbližšom období pomer predaného HW s OS Android zvyšovať. V súčasnosti je tento pomer 70:30 v prospech Windows OS. Očakáva sa však, že v najbližšom období to bude viac než 50% predaných terminálov, ktoré budú mať android OS.

ZEBRA MC 32xx

ZEBRA MC 32xx

Najsilnejší hráči na trhu, ako je Zebra/Motorola, či Honeywell/Intermac, na to išli veľmi chytro. Vybrané PDA terminály s novou hardvérovou architektúrou  je už dnes možné dodať na želanie zákazníka buď s OS Android, alebo Windows.  Honeywell má svoj model Dolphin 70e black v klasickom „smartphone“ prevedení a Zebra zasa model MC3200 , ktorý má síce menší displej, no je možné ho dodať v 3 variantách podľa počtu kláves.

Stále to však je iba „kus železa“, ktoré pokiaľ „nenakŕmite“ vhodným SW napr. aplikáciou, napríklad INA pre zber dát, budete mať len odolnejšiu verziu smartphone so zabudovaným snímačom kódov. S vhodnou android aplikáciou však dokážete pokryť všetky zbery dát. Samozrejme je možné aj tieto PDA použiť v režime RD client a komunikovať s nadriadeným ERP v rámci podnikovej WiFi siete, alebo cez mobilného operátora. Váš informačný systém však takúto možnosť pripojenia musí umožňovať.

Okrem týchto multiplatformných zariadení ponúka ZEBRA aj iné modely s OS Android, napr. MC40, TC55/70, MC65/67 či tablet ET1. Honeywell má zase v ponuke PDA Dolphin7800 a taktiež Unitech uviedol už minulý rok PDA PA700 a tablet TB100 s Android OS.

Viacej informácií o dodávanom Android HW nájdete tu.

Autor: Miroslav Rampala
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti