BARTECH SLOVAKIA

Test Dolphin Black70e Win

Dolphin 70e a MSU

Dolphin 70e a MSU

Predstavovať tento odolný EDA terminál so zabudovaným 2D snímačom, ktorý skôr pripomína bežný smartphone, by bolo nosením dreva do lesa. Pravidelní čitatelia nášho eNEWS sa s ním už mali tú česť zoznámiť. Po prvý raz bol tento model predstavený v prevedení s OS ANDROID. Teraz sa dostáva na rad aj OS WINDOWS Embeded Handheld 6.5. To znamená, že všetky naše riešenia pre platformu Windows ako napr. MOBILNÝ SKLADNÍK, INVENTÚRA MAJETKU, LASEROVÁ KALKULAČKA a mnohé ďalšie, vytvorené pre EDA terminály s OS Windows, je teraz možné používať aj s týmto modelom.

V tomto článku sa teraz sústredíme na krátky test nášho najpredávanejšieho mobilného riešenia z hore vymenovaných.

 

Mobilný skladník MSU vs. Dolphin 70e Black

MSU a Dolphin 70e Back je použiteľné spojenie. Absencia HW klávesnice mi až tak nevadila. Možno preto, že som zvyknutý zo smartphónu. Na obrázkoch sú vidieť náhľady na obrazovky. Klávesnica 70e reaguje veľmi svižne oproti „dotykáčom“ z klasických PDA terminálov. Je to z dôvodu, že 70e používa kapacitný touch displej. Na druhej strane si s nejakým dotykovým perom ani neškrtnete. Nevýhodou je to, že design MSU je v určitých častiach „obmedzený“ zbytočne malými prvkami ako napr. výberové políčka. Pritom na displeji je miesta až až. Ale to je poplatné dobe, kedy celý koncept MSU vznikal. O takých termináloch sa nám azda ani nesnívalo.

Numerická klávesnica, ktorú možno zapnúť pri zadávaní kódu tovaru, by sa hodila aj pri zadávaní množstva. Bohužiaľ tu taká voľba nie je. Je ale možné vyvolať sw klávesnicu terminálu a tá spôsobí, že sa celá obrazovka posunie hore, takže stále je vidieť políčko pre zadania množstva. Ak si zapnete numerickú klávesnicu, čísla sa dajú s „normálnymi prstami“ naťukať. Ale pre lepšiu prácu by bolo vhodné v MSU mať k ruke numerickú klávesnicu väčšiu. Dá sa to vyriešiť špeciálnou klávesnicou, ktorú si s nástrojmi dodanými výrobcom terminálu dokážem naprogramovať a nahrať do PDA 70e black. Klávesnica neprekryje políčko zadania množstva, PDA si pamätá, akú klávesnicu som naposledy použil. Takže ju nie je treba pri každom zadávaní prepínať.

 

Štandardná klávesnica

Štandardná klávesnica

Naprogramovaná klávesnica

Naprogramovaná klávesnica

Ovládanie celého menu pre prácu s dokladom je v pohode. Prstom sa to dá dobre ovládať. Môžete pozrieť nasledovné obrázky.

Práca s dokladom

Práca s dokladom

Snímanie položky

Snímanie položky

 

Výdaj položky

Výdaj položky

Menu Doklad

Menu Doklad

 

Záverečné zhrnutie

D70e_prezentDolphin70e black s nainštalovaným  MSU by som odporučil hlavne pre prácu predajcu, ktorý chodí so zákazníkom po predajni-sklade, alebo obchodníkovi, ktorý robí výdaj z auta, alebo zbiera objednávky. Ak používa aj cenník, potom má okamžitý prehľad o stave výdajky – objednávky a pod.
Testoval som aj rozklad EAN13 s premennou hmotnosťou a všetko prebehlo OK.
Komu nevadí absencia HW klávesnice, pre toho je tento PDA – smartpohne ideálny. Výhodou je, že PDA možno použiť ako telefón, lebo má slot na SIM kartu. Potom predajca nemusí nosiť dve zariadenia a stačí mu iba toto jedno.

Autor: Pavel Loprais
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
Honeywell ScanPal EDA10A

Spoločnosť Honeywell prichádza na trh s novým tabletom ScanPal EDA10A. Tento tablet kombinuje vynikajúcu výkonnosť...

| Hardware
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Zebra MC94 - nová generácia

Zebra MC9400/MC9450 je ďalší model z ultra-odolnej série mobilných počítačov MC9000. Oproti predchádzajúcim modelom disponuje...

| Hardware