BARTECH SLOVAKIA

Evidencia vývozu separovaného odpadu

Keď nás pred koncom roku 2012 oslovil jeden Obecný úrad s požiadavkou evidencie vývozu odpadových nádob pomocou čiarového kódu cez prenosný terminál, bola to pre nás nová výzva. Od zmapovania potrieb zákazníka – analýzy, vytipovaní odolnej, plastovej etikety na zberné nádoby, naprogramovanie aplikácie a jej implementácie u zákazníka ubehli len 3 týždne a tak začiatkom roka 2013 nastal prvý overovací deň zberu dát v teréne.

Pracovník, vykonávajúci vývoz zberných nádob má v prenosnom terminály uloženú databázu daňovníkov vrátane kódov zberných nádob. V teréne načítava kódy z nádob, terminál overí kód nádoby v databáze, zobrazí základnú informáciu o daňovníkovi – meno, ulicu a číslo domu a umožní uložiť záznam do databázy. Ku kódu zbernej nádoby sa automaticky zaznamená dátum a aktuálny čas vývozu. Týmto krokom sa aj monitoruje práca zamestnanca. Po príchode z vývozu stačilo zákazníkovi preniesť dáta do PC, kde si ich ďalej spracoval v programe Excel. Toto zákazníkovi postačovalo a projekt sme uzatvorili. Po celý rok 2013 rovnakým spôsobom zberal dáta aj ich importoval do EXCEL-u, čo malo aj svoje nevýhody napr. pri vyhľadávaní záznamu vývozu, vytváraní prehľadu, tlače zostavy za vývozy apod.

Hlavná obrazovka programu

Hlavná obrazovka programu

Koncom roka 2013 nás preto oslovil s požiadavkou, či by sme dokázali dodať aj databázový program do PC, ktorý by komunikoval so stávajúcim terminálom, podporoval by rovnakú štruktúru dát, no mal lepšie možnosti prehľadu vývozov, lepšiu evidenciu daňovníkov, odpadových nádob atď.

Nakoľko máme dlhoročné skúsenosti v tvorbe zákazkových aplikácií, po úvodnej analýze sme vypracovali projekt a po schválení ponuky sme do 4 týždňov nasadili v polovici februára 2014 databázovú aplikáciu u zákazníka. S riešením je zákazník spokojný a ďalšie úpravy zvažuje len na úrovni tvorby tlačových zostáv ako podklady napr. pre vyúčtovanie vývozu.

Hlavné menu

Hlavné menu

Veríme, že aplikácia evidencie vývozu separovaného odpadu v tejto konfigurácii môže veľmi dobre poslúžiť aj ďalším zákazníkom. V prípade potreby sme pripravení upraviť aplikáciu podľa požiadaviek zákazníka po spracovaní analýzy potrieb.

Autor: Pavel Loprais
ZEBRA fixné skenery a VISION systémy

Výroba a logistika sa najmä v priemysle dnes výrazne mení a vyzerá inak ako pred niekoľkými rokmi....

| Hardware, Riešenia, Software
Spolupráca s firmou Pilulka.sk

Teší nás, že zariadenia z nášho portfólia pomáhajú aj v distribučnom centre  Pilulka.sk, a.s., ktorá...

| Hardware, Riešenia, Udalosti
SMART INDUSTRY & LOGISTICS INNOVATION DAY

Srdečne Vás pozývame na ďalší z našich workshopov, na ktorom budeme tentokrát prezentovať najnovšie trendy...

| Akcie, Udalosti
Pracovná doba počas sviatkov

PRACOVNÁ DOBA POČAS SVIATKOV Piatok 22.12.   8:00 – 14:00 Streda 27.12. – Piatok 29.12.  8:00...

|